Laatste dag Twiskeweek: Lejo + Voelboxen + Presentaties

Twiskenieuws van 26-03-2021

Zo, vandaag de laatste dag aangebroken van de Twiskeweek. Vandaag de laatste zintuig die we gaan behandelen: Tast. Voordat wij hier aan gaan beginnen hebben wij een optreden van Lejo. Met blote handen en houten ogen creëert Lejo een unieke, frisse vorm van poppentheater. ’Hands up!’ is een vrolijke, woordloze voorstelling met veel muziek. Vanuit een grote blauwe poppenkast vertonen de poppen hun kunsten. Echt geweldig leuk voor jong en oud (ik denk dat je mij het hardst boven alle leerlinge hoorden lachen)!

Daarna zijn we met de voeldozen aan de slag gegaan. De leerlingen hebben spullen meegenomen van thuis met een rare structuur. Elke ronde komen er drie leerlingen aan de beurt en de rest gaat kijken wat de leerlingen voelen in de doos. Van Duo Penotti naar een dennenappel met boter en als klap op de vuurpijl had Pip een meelworm meegenomen. Miles was de (on)gelukkige waarbij de meelworm in de doos werd gelegd. Bijgevoegd een filmpje waarbij jullie kunnen zien hoe dit er aan toe ging. 

Tot slot hebben de leerlingen hun presentaties gepresenteerd aan hun ouders via Google Meet. Fijn dat er zoveel ouders aanwezig waren! Het was erg leuk om te zien hoe betrokken er geluisterd werd. Voor de leerlingen was het immers erg spannend om voor zoveel mensen te presenteren. 

Het was een fijne, drukke en leerzame week waarbij ook veel ruimte was voor een lach. Ik denk dat de leerlingen met een goed gevoel terug kijken naar de Twiskeweek! 

DSC_2927_2 DSC_2927_2
DSC_2932_1 DSC_2932_1
DSC_2936_1 DSC_2936_1
DSC_2941_1 DSC_2941_1